UBC 0, un pariu în orb de peste 100 de milioane de euro?

În condițiile în care piața spațiilor office a intrat în declin, lucrările la cea mai înaltă clădire de birouri din România continuă într-un ritm intens

VP-news – UBC 0

Vă invităm să dați share la această știre

În condițiile în care piața spațiilor de birouri este în declin, lucrările la cea mai înaltă clădire de birouri din România, integrată în ansamblul mixt Iulius Town Timișoara, au intrat într-un ritm acclerat. United Business Center 0 (UBC 0), o investiție de peste 115 milioane de euro, a ajuns la etajul 8 la nivel de structură, după ce peste șase luni au fost necesare pentru lucrările complexe aferente consolidării, infrastructurii și fundației.
Proiectul reprezintă unul dintre cele mai solicitante șantiere active din regiunea de vest a țării, și până în prezent, aproximativ 30 de firme din arii de activitate conexe construcțiilor au fost implicate în lucrări, iar numărul lor se va dubla până la finalizarea proiectului. Termenul de finalizare al clădirii va fi finalul anului 2021.
Clădirea va vea 27 de etaje, 155 metri înălțime și 77.000 mp suprafață construită. Peste 280 de piloți forați au fost necesari pentru susținerea construcției, iar 43.500 de metri cubi de beton și peste 1.700 de tone de armătură se vor folosi pentru ridicarea clădirii. Imobilul va fi acoperit cu fațadă integral din sticlă, suprafața totală fiind de peste 26.000 mp de sticlă cu grad ridicat de eficiență termică.
Dincolo de cei peste 52.000 mp de spații office premium, UBC 0 va include la demisol și parter magazine, restaurante și cafenele. Etajul 1 va fi dedicat unui centru de conferințe cu şapte săli, iar alte două etaje intermediare vor fi alocate unui hub medical, cu multiple specialităţi.
UBC 0 va dispune de vestiare și dușuri pentru cei care vin la birou cu mijloace alternative de transport. Totodată, angajații vor avea în imediata apropiere peste 450 de magazine, numeroase servicii, inclusiv cele ale instituțiilor publice, grădiniță și școală primară, peste 4.000 de spații de parcare și 800 de spații pentru biciclete.