Trump neagă, rușii resping acuzațiile, talibanii dezmint

Serviciile de informații l-au informat însă pe președintele SUA încă din luna martie despre faptul că armata rusă i-a plătit pe talibani să ucidă militari NATO în Afganistan

VP-news – Image by Military_Material from Pixabay

Vă invităm să dați share la această știre

Potrivit presei americane, serviciile de informaţii ale Statelor Unite i-ar fi raportat încă de acum câteva luni preşedintelui Donald Trump informația că o unitate rusă de informaţii militare i-ar fi plătit pe talibani să ucidă militari NATO în Afganistan.
Conform „New York Times” președintele SUA ar fi fost informat încă din luna martie, dar nu a dat niciun răspuns și nu a luat nicio măsură, Washingtonul fiind implicat la acel moment în negocierea unui acord de pace între rebeli şi guvernul afgan. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany, a declarat că nici președintele și nici vicepreședintele Pence nu știau nimic de recompense.
La rândul lor, talibanii au negat informațiile, arătând că respectă un acord semnat cu Washingtonul în februarie, care prevede retragerea tuturor forțelor străine din Afganistan până anul viitor, iar Rusia a respins categoric acuzaţiile.
Potrivit „New York Times”, operațiunea talibanilor ar fi fost subvenționate și conduse de o unitate de informații a Armatei Ruse, care a fost acuzată pentru numeroase incidente internaționale, inclusiv pentru atacul cu arme chimice din 2018 din Marea Britanie împotriva agentului dublu Serghei Skripal.