Primarul Capitalei, Gabrieal Firea, a anunțat pe contul de social media că proiectul Podului Ciurel – Nod Virtuții, început în urmă cu 14 ani și care a stat aproape 10 ani în tribunale generând o pierdere de aproximativ 10 milioane de euro plătiți în plus, va fi deschis circulației începând sâmbătă, 19 septembrie.
„Este, însă, de datoria mea să vă informez că acest proiect se putea finaliza și mai repede și cu cheltuieli mai mici, in favoarea bucureștenilor. Pentru că acest proiect a fost blocat și s-a încercat cu disperare oprirea sa definitiva.
Este un proiect demarat acum 14 ani care a fost blocat în instanță aproape 10 ani de zile. Iar pierderile nu sunt doar la capitolul timp, ci este vorba și de pierderi financiare.
Acest proiect a fost blocat de Mihai Daneș, cofondator al Uniunii Salvați Bucureștiul, prieten și susținător al lui Nicușor Dan, și de Asociația Salvați Bucureștiul.
De ce? Pentru că dl Daneș și-a construit în zona respectivă o casă, evaluată la aproape 1 milioan de euro, cunoscută drept “casa roz” de la Ciurel și celebră deja pe diferite site-uri, casă ce are, printre altele, și un adăpost antiatomic.
Blocajul creat de Nicușor Dan, asociația sa și familia Daneș a cauzat Primăriei Capitalei pierderi de aproape 10 milioane de euro, sume care au fost solicitate de constructor în baza prevederilor contractuale. Proiectul a costat în final 50 de milioane de euro, deși ar fi trebuit să coste doar 40.
Concret, proiectul Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada A1 a fost inițiat de Primăria Capitalei încă din anul 2006, când această lucrare a fost declarată de utilitate publică de către CGMB.
Lucrările efective au început în anul 2010, dar s-au oprit la scurt timp, pentru că familia Daneș, împreună cu asociația și susținută de domnul Nicușor Dan, au dat în judecată Primăria de mai multe ori, sub diferite pretexte, pentru ca podul Ciurel să nu se construiască.
Au solicitat pe rând: să se desființeze autorizația de construire, să se anuleze în instanță PUZ-ul de sector. Nu au reușit, dar s-au pierdut foarte mulți ani. Instanța a decis că nu este afectată viața de familie a celor care dețin “casa roz” și nici proprietatea privată.
Cei doi domni care au dorit să “salveze Bucureștiul”, de fapt l-au blocat. Un proiect care putea fi gata în câțiva ani a durat 14 ani, din care 10 în tribunale”, a scris Gabriela Firea.
Acest sit folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Discussion about this post