Românii de la Questo obțin o finanțare de 300.000 de euro

Platforma este destinată expansiunii tururilor interactive

VP-news – Platforma Questo

Vă invităm să dați share la această știre

Platforma Questo de jocuri de explorare urbană, disponibilă deja în 70 de orașe, a obținut o finanțare în valoare de 300.000 de euro, cu ajutorul fondului de investiții Sparking Capital și al Early Game Ventures. Questo a primit recent premiul pentru „Cel mai revoluţionar start-up din industria ospitalităţii în 2019” din partea Organizației Mondiale de Turism a ONU și este considerată unul dintre cele mai promiţătoare 25 de startup-uri din domeniul turistic.
„Cu ajutorul Questo, transformăm explorarea orașului într-un adevărat joc interactiv care poate fi jucat în siguranţă şi cu toate măsurile de distanțare socială. Colaborăm cu operatori de turism şi povestitori locali din întreaga lume, care își creează propriile jocuri pentru care primesc venituri pasive pe termen lung. Modelul nostru este atât de scalabil, încât am putea lansa platforma Questo în fiecare oraș din lume. Și probabil vom face asta.” a declarat Alex Govoreanu, co-fondator și CEO Questo.
Finanțarea va fi folosită pentru a susţine în continuare parteneriatele cu operatorii internaționali de turism și povestitorii locali, dar și pentru îmbunătățirea tehnică a platformei, pentru a asigura utilizatorilor o experiență de explorare urbană atractivă şi totodată sigură. Până la finele anului 2020, creatorii platformei Questo își propun ca aceasta să devină disponibilă în 100 de orașe din întreaga lume.
Ȋn 2019, peste 50.000 de oameni au utilizat Questo, aplicaţia de explorare a orașelor, parcurgând mai mult de 200.000 de kilometri.