Manifestaţii antiguvernamentale de amploare naţională la Sofia

Se cere demisia lui Boiko Borisov, cu 9 luni înainte de alegerile parlamentare

Vă invităm să dați share la această știre

La trei săptămâni de la începerea protestelor, organizatorii au pregătit un miting de nivel național la Sofia. Pe rețelele de socializare, ei cheamă oamenii să înceapă să se adune la 10:00. Ora oficială a protestului este 19:00, iar locul este piaţa din faţa Consiliului de Miniștri.

Conform solicitărilor organizatorilor protestului, au fost impuse restricţii de circulaţie pe tot parcursul zilei în diferite locuri din Capitală. Organizatorii îndeamnă oamenii să aducă corturi, umbrele, pături și haine, pentru că vor rămâne în fața Consiliului de Miniștri până la îndeplinirea cererilor lor.

Protestatarii împotriva premierului conservator bulgar Boiko Borisov au blocat mai multe intersecţii din capitala Sofia, cu câteva ore înainte de ceea ce se anticipează a fi cea mai demonstraţie din actualul val de proteste. Organizatorii au promis, de asemenea, să blocheze autostrăzile şi podurile, în contextul în care demonstranţii vin spre capitală din întreaga ţară.

Mişcarea de protest, declanşată pe 7 iulie, reuneşte mai multe facţiuni ale scenei politice din Bulgaria unite în spatele revendicării ca Borisov să-şi prezinte demisia şi să se organizeze alegeri anticipate. De asemenea, protestatarii cer demisia procurorului Ivan Gheşev,potrivit novinite.com. Organizatorii protestului acuză guvernul de corupţie şi ameninţă acum că vor rămâne în stradă până când revendicările le vor fi satisfăcute.

Borisov, care se află la al treilea mandat, cu doar o mică întrerupere din 2009, a respins apelurile de a demisiona. Alegerile la termen ar urma să aibă loc în martie 2021.