Judecătorii CEDO, în buzunarul lui Soros

Vă invităm să dați share la această știre

Un nou raport vine să ridice semne de întrebare cu privire la independența judecătorilor CEDO și transparența deciziilor lor, în contextul afilierii la diferite ONG-uri. Toate duc la George Soros, direct sau indirect, scrie DCNews, citând un document devastator dat publicității de Centrul European pentru Lege și Justiție (ECLJ).

”Acest raport arată că cel puțin 22 din cei 100 de judecători permanenți care au fost prezenți la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), între 2009 și 2019, sunt foști oficiali sau colaboratori a șapte ONG-uri care sunt extrem de active în fața Curții. Doisprezece judecători sunt conectați la rețeaua Open Society Foundation (OSF), șapte la comitetele de la Helsinki, cinci la Comisia Internațională a Juriștilor, trei la Amnesty International și unul la Human Rights Watch, Interights și A.I.R.E. Rețeaua Open Society se distinge prin numărul de judecători asociați acesteia și prin faptul că finanțează celelalte șase organizații menționate în acest raport. (…) Această situație pune în discuție independența Curții și imparțialitatea judecătorilor și contravine regulilor pe care CEDO însăși le impune statelor în acest domeniu. Este cu atât mai problematic cu cât puterea Curții este excepțională.(…) Este necesar să remediem această situație. În acest scop, ar trebui acordată o atenție sporită în special alegerii candidaților pentru funcțiile de judecător, evitând numirea activiștilor. Acest raport propune, de asemenea, soluții pentru a asigura transparența intereselor și a legăturilor dintre solicitanți, judecători și ONG-uri și formalizează procedurile de retragere și de respingere.” arată raportul despre ONG-uri și judecătorii CEDO pe anii 2009-2019.

Raportul a fost publicat în februarie 2020 și este semnat de Grégor Puppinck, directorul ECLJ, și Delphine Loiseau, asociată în cercetare la ECLJ.

Semnatarii vin și cu o serie de măsuri ce trebuie luate de urgență pentru a stăvili amestecul lui George Soros în problemele europene.

”Această situație e serioasă și pune în discuție independența Curții și imparțialitatea judecătorilor. Aceste conflicte trebuie să fie remediate imediat.

Raportul nostru face propuneri în acest sens. Mai exact, o mai mare atenție a trebui dată alegerii candidaților pentru postul de judecător, evitând numirea unor activiști și participanți la campanii. Raportul face, de asemenea, propuneri pentru a asigura transparența intereselor și legăturilor celor ce aplică la posturile de judecător, a judecătorilor și a ONG-urilor, și pentru a formaliza procedurile de descalificare.”