Germania acuză guvernul Federației Ruse de faptul că a ordonat asasinarea lui Zelimkhan Khangoshvili

Ambasadorul Rusiei la Berlin, Sergei Nechayev, susține că germanii nu dețin nicio dovadă

VP-news – Image by Alexas_Fotos from Pixabay

Vă invităm să dați share la această știre

Parchetul federal german a acuzat oficial guvernul Federației Ruse de faptul că a ordonat asasinarea lui Zelimkhan Khangoshvili, un fost comandat al trupelor rebele cecene care a fost ucis în luna august în Berlin. Rechizitoriul depus ieri arată că asasinul Vadim Krasikov, care a fost arestat după o anchetă de câteva luni sub acuzarea de omor și deținere ilegală ca a unei arme, a acționat la comanda autorităților de stat ale Federației Ruse.
Ambasadorul Rusiei la Berlin, Sergei Nechayev, a afirmat că afirmațiile nu au fost „susținute de niciun fel de fapte sau dovezi”, transmite BBC. Moscova consideră „acuzațiile emise împotriva structurilor statului rus ca nefondate”, a precizat el într-o postare pe pagina de Facebook a ambasadei ruse.
Deși Kremlinul a negat în mod repetat orice legătură între crimă și statul rus, Vladimir Putin a declarat că Khangoshvili se face vinovat de mai multe crime săvârșite „pe pământ rusesc”, potrivit The Guardian.
Reamintim că, în decembrie, Berlinul a expulzat doi spioni ruși care operau sub acoperire diplomatică pentru a protesta împotrivaboicotului Rusiei de a coopera în ancheta declanșată. În replică, Moscova, care a negat orice implicare în asasinat, a expulzat la rândul său doi diplomați germani.