Comunicarea în vremuri de criză dă roade: Ce companii și-au consolidat imaginea pe perioada stării de urgență

52% dintre români sunt mai dispuși să cumpere de la companiile care s-au implicat activ și au derulat campanii de comunicare

VP-news – Image by Hawksky from Pixabay

Vă invităm să dați share la această știre

 

Conform iSense Solutions, studiu calitativ realizat în perioada martie – iunie 2020, românii au apreciat implicarea brandurilor în susținerea comunității in această perioadă, în special a companiilor care au suplinit lipsa de materiale de protecție necesare. Subiecții au menționat firmele Farmec (pentru gelurile de dezinfectare lansate) și eMag (singura companie care avea măști de protecție în stoc, în prima etapă a pandemiei) printre companiile care s-au remarcat în această perioadă.
Apreciate au fost și mărcile care au desfășurat campanii de CSR în această perioadă, sprijinind persoanele care lucrează în prima linie – cele mai multe nominalizări au întrunit campaniile desfășurate de eMag, Mobexpert, Banca Transivania, Bitdefender, Auchan & Leroy Merlin, Vodafone, OMV Petrom, Dove, Timișoreana.
Apreciate au fost și mărcile care au susținut categoriile de persoane vulnerabile pe durata acestei perioade dificile, în special vârstnicii. Printre brandurile menționate se numără Kaufland și parteneriatul cu Glovo, prin intermediul căruia au fost livrate gratuit cumpărăturile persoanelor vârstince, și Profi, care a comunicat plafonarea prețurilor la produsele disponibile în magazinele din toată țara.
Totodată, mărcile care au încurajat optimismul și buna dispoziție prin comunicarea realizată în această perioadă au atras atenția consumatorilor, la acest capitol evidențiindu-se Aqua Carpatica (prin sloganul „Va fi Bine”) și unele mărci de bere (Ursus, Heineken sau Bergenbier).
Potrivit iSense Modern Consumer Trends ( studiu realizat pe un eșantion de 2030 în luna mai a anului 2020), atunci când sunt suprinși, 33% dintre românii din mediul urban sunt mult mai atenți la ceea ce le comunică un brand, 61% sunt mai deschiși să afle lucruri noi despre brand-ul respectiv, iar 52% sunt mai deschiși să cumpere de la acel brand.