Boris Johnson deschide pub-urile din Anglia pe măsură ce numărul infectaţilor cu coronavirus scade

Boris Johnson le-a spus membrilor Camerei Comunelor că "lunga noastră hibernare națională începe să se încheie”

Vă invităm să dați share la această știre

Boris Johnson a anunțat că pub-urile și restaurantele se vor redeschide în Anglia începând cu 4 iulie, spunând că Marea Britanie a fost până acum ocolită de un al doilea val de cazuri de coronavirus. Într-o declarație efectuată marți la Camera Comunelor, premierul a declarat că numărul deceselor zilnice a atins vârful la 943 la jumătatea lunii aprilie și a scăzut semnificativ de atunci, în timp ce numărul infecțiilor scade cu între 2 și 4 la sută în fiecare zi. Premierul britanic a spus că guvernul nu crede că va urma un al doilea val de infectări care să ameninţe stabilitatea sistemului naţional de sănătate, aşa încât va liberaliza viaţa publică din Regatul Unit cu inima împăcată.

„Astăzi putem spune că lunga noastră hibernare națională începe să se încheie și viața se întoarce pe străzile și magazinele noastre, zâmbetul începe să revină. Și un optimism nou, dar precaut, este palpabil „, a spus el. „Dar trebuie să menţionez că există, încă, riscul revenirii la măsurile radicale de izolare, dar ne bazăm pe bunul simț și spiritul comunitar al britanicilor de a se conforma regulilor pentru a câştiga războiul cu acest virus. ” Începând cu 4 iulie, controversata regulă de 2 metri cu privire la distanțarea fizică se va transforma într-una de numai un metru atunci când păstrarea a 2 metri este imposibilă. Publicul ar trebui totuși să ia alte măsuri de precauție, cum ar fi acoperirea feței, a mai declarat premierul britanic.

Un număr mare de afaceri și facilități se vor redeschide, inclusiv restaurante, pub-uri, coafoare, locuri de joacă, cinematografe, biblioteci și muzee. Oamenilor li se va permite să stea peste noapte la hoteluri și campinguri. Guvernul va publica îndrumări detaliate pentru fiecare redeschidere a sectoarelor de activitate în săptămânile următoare. Cu toate acestea, cluburile de noapte, cazinourile, sălile de fitness interioare și zonele de joacă soft, piscine, spa-uri, parcuri acvatice, bowling-uri, centre de expoziții și conferințe şi saloanele de înfrumusețare vor rămâne închise. Vor fi formate grupuri operative  de experți în sănătate publică și reprezentanți ai industriilor vizate pentru a le ajuta să devină sigure.

Învățământul primar și gimnazial se vor relua în septembrie cu „prezența completă.

De asemenea, guvernul britanic a anunțat că nu va mai organiza conferințe de presă zilnice seara, deși vor fi organizate ședințe pentru anunțuri semnificative.