Mai mulți primari din județul Arad, au protestat la Curtici, alături de localnici împotriva exploatării gazelor de șist de către compania ungară Panfora Oil & Gas care a cumpărat cinci hectare de teren în zonă. susțin Reprezentanții companiei susțin că procedurile nu vor afecta în niciun fel mediul, dar directorul Combinatului agroindustrial Curtici, Dimitrie Muscă, afirmă că există pericolul distrugerii pământului agricol din zonă și al otrăvirii apei din pânza freatică: „Aceste suprafețe de pământ care au fost păstrate și au produs pentru oameni de o viață întreagă, acum să le distrugem şi să venim să facem sonde? Să băgăm zeci şi zeci de tone de substanțe chimice ca să spargem roca de acolo, din profunzime, să scoatem gaze de șist? Nu putem să otrăvim pământul, nu putem să omorâm populația țării, populația de aici și să băgăm otravă în pământ și în alimentele noastre, pentru că acea substanță chimică care o bagi în pământ interferează și ajunge până la suprafață, în iarbă, în pomi și în această cultură. Această cultură de porumb are rădăcina la 2,5 m. Atât este nivelul pânzei de apă freatice în zona Curticiului. Deci vă dați seama că totul este o crimă împotriva umanității. De aceea fac încă odată apel către președintele țării, către prim-ministru, către Guvernul României, faceți ceva, opriți această mascaradă urâtă!”, a declarat Dimitrie Muscă citat de Radio România Actualități.
În ultimii ani au avut loc mai multe roteste la care au participat mii de locuitori din comunele și satele situate în perimetrul EX-6 Curtici concesionat de compania Panfora Oil & Gas.
Acest sit folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Discussion about this post