Cererea de finanțare pentru subvențiile APIA SAPS cunoaște o apreciere semnificativă comparativ cu volumul anului trecut, iar agricultorii fie caută să termine lucrări ce ar putea salva culturile, fie deja termină de însămânțat culturi de primăvară ce înlocuiesc culturile de toamnă afectate.
„Seceta din acest an a modificat nevoia de finanțare, iar creșterea numărului de cereri este evidentă. Demararea programului APIA SAPS a fost crucială și vedem că mulți fermieri, cu care lucrăm de mulți ani, au nevoie acum de mai multă susținere decât înainte. Contextul economic este deja dificil, de aceea căutăm să oferim finanțarea necesară pentru susținerea agriculturii locale prin produse precum creditul pentru dubla prefinanțare APIA SAPS, prin care fermierii pot beneficia, în avans, de maximum 160% din valoarea subvenției. Este un domeniu strategic, în care avem încredere, pe care îl susținem de ceva timp și în care investim pe termen lung”, a declarat Roxana Hidan, Director general adjunct, Divizia Retail, OTP Bank.
Finanţările acordate în baza convenţiilor încheiate cu APIA şi Fondurile de Garantare au o structură de costuri avantajoase, stabilite încă de la momentul semnării lor.