Japonezii se ghidează, în special în viața profesională, după conceptul „kaizen”, adică îmbunătățirea continuă. Încă din copilărie, aceștia sunt învățați că rezultatele nu se obțin imediat, doar făcând un mare pas, ci constant, făcând zi de zi câte unul mic, chiar dacă nu pe o cărare dreaptă, ci pe una șerpuită și cu obstacole. Astfel, cu răbdare, niponii își construiesc o fundație solidă în viața profesională, la care, pe tot parcursul vieții, vor adăuga zi de zi câte o altă cărămidă, chiar dacă nu conform cu planul arhitectural inițial. Înțelept și sigur, am putea spune. De ce nu se întâmplă la fel și în cultura noastră?
Mediul profesional este dominat de competiție, iar eșecul este privit ca o experiență de care trebuie să ne ferim prin orice mijloc pentru că ne poate curma ascensiunea, poate dărâma structura pe care ne-am străduit cu greu să o ridicăm în calitate de arhitecți ai propriilor vieți profesionale. Însă, o componentă importantă este chiar eșecul, care devine indispensabil oricărei construcții profesionale durabile.
Fuckup Nights pune cărămidă peste cărămidă pentru a ridica o comunitate solidă de persoane care au reușit profesional, dar pe care viața i-a adus unde sunt tocmai pentru că au dat-o în bară pe parcurs. Fuckup Nights București Vol. V aduce cinci astfel de „arhitecți” pe 18 iunie, începând cu ora 19, online, live pe platforma ZOOM.
Aceștia sunt: Judith Kis – Director HR & Logistics, Groupama Asigurari; Ioana Frîncu – expert în tehnologie, antreprenor și COO Creative Tim; Cristian China-Birta – blogger și antreprenor, fondatorul agenției digitale Kooperativa 2.0, trainer și speaker; Alex Filip – corporatist, pilot de raliuri cu 17 ani experiență și dublu campion național și Cristian Șimonca aka Blogu lu’ Otravă – blogger entuziast în domenii precum teatru, film, sport și nu numai – sunt plini de idei și abia așteaptă să traducă conceptul de eșec în realitate.
Acest sit folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Discussion about this post