Pandemia COVID-19 este de așteptat să crească numărul persoanelor defavorizate și să îngreuneze cei care se luptă deja. Dar ceea ce definește o persoană puternic defavorizată în Europa și care sunt țările și grupurile cele mai afectate în acest moment.
Viața celor mai săraci oameni din Europa este grav restricționată de lipsa resurselor. Adesea nu își pot permite:
- achita facturile de chirie sau de utilități de bază.
- încălzi suficient locuinţele.
- consuma mâncare de bună calitate, produse precum peștele și carnea.
- merge în vacanță de o săptămână.
- conduce o mașină, deține o mașină de spălat sau un televizor color.
- plăti abonament pentru un telefon.
În 2019, 5,6% din populația UE s-a aflat în această situație. Adică în jur de 24 de milioane de oameni.
Se preconizează că pandemia coronavirusului va crește semnificativ numărul persoanelor defavorizate din Europa. Acest risc este deosebit de ridicat pentru tineri, precum cei cu niveluri scăzute de educație și membri ai familiilor monoparentale, în special cele conduse de femei.
Bulgaria (19,9%), Grecia (15,9%) și România (12,6%) au avut cel mai ridicat nivel de privare severă în UE anul trecut.
Rata de privare materială severă este calculată ca procent de persoane care nu își pot permite cel puțin patru dintre următoarele elemente: să își plătească facturile la timp; să-și păstreze locuința în mod corespunzător pentru a face față cheltuielilor neașteptate; să mănânce carne (pește sau echivalent vegetarian); să aibă parte în mod regulat de o vacanță de o săptămână departe de casă; să dețină un televizor sau o mașină de spălat, un autoturism sau un telefon cu abonament lunar.
Speranţa acestora s-ar putea numi Fondul pentru ajutor european pentru cei mai defavorizați (FEAD), care a fost înființat pentru a oferi 3,8 miliarde de euro din fonduri UE pentru sprijinul alimentar sau asistență materială de bază celor mai defavorizate grupuri din Europa prin mese, pachete alimentare sau alte obiecte de consum de bază, cum ar fi școala. consumabile și articole de toaletă.
Discussion about this post