Cu toții trecem prin niște vremuri din cale afară de stresante și mai avem din când în când nevoie să ne mai și relaxăm. Cum metodele de relaxare au fost mult limitate pe durata stării de urgență, trebuie să ne orientăm către relaxarea acasă pentru a ne elibera de stresul cauzau de situația actuală.
O metodă excelentă este să te apuci de yoga. E simplu, nu-ți trebuie vreun fel de echipament special și poți găsi online nenumărate site-uri și blog-uri care să te ghideze. Mulți yogini se concentrează foarte mult pe relaxarea șoldurilor, iar asta cu un foarte bun motiv.
Adevărul e că șoldurile sunt un punct de presiune al organismului. Aici acumulăm o grămadă de emoții și frustrări, iar cu cât ne supunem la mai mult stres, cu atât șoldurile noastre devin mai tensionate, iar nouă ne e mai dificil să funcționăm.
Iată câteva dintre pozițiile noastre preferate de yoga care îți relaxează șoldurile și eliberează stresul.
1. Poziția șopârlei
Din poziția câinelui cu fața în jos, adu-ți piciorul drept în față, pe latura exterioară a mâinii drepte. Lasă jos genunchiul stâng și mișcă-te ușor. Vei simți imediat o deschidere uriașă în șolduri. Dacă simți că ești destul de flexibilă, lasă-te pe coate și rămâi cel puțin 30 de secunde în poziție. Apoi repetă și cu piciorul stâng.
2. Poziția porumbelului
Stând în patru labe (poziția mesei) adu unul dintre genunchi drept înainte, ca atunci când stai turcește. Genunchiul din spate trebuie să fie întins, iar poziția corpului tău ar trebui să fie asemănătoare unui șpagat. Poți rămâne cu capul drept, sau dacă poți, indicat ar fi să te lași pe coate sau chiar cu capul pe podea, pentru a-ți putea concentra atenția pe deschiderea șoldurilor. Respiră adânc și rămâi aici timp de 30 de secunde. Când ai terminat, repetă poziția și cu celălalt picior.
3. Fandarea ușoară
Din poziția câinelui cu fața în jos, adu unul dintre picioare drept înainte, de data asta între mâini. Lasă celălalt genunchi jos și lasă-ți corpul să vină în față, dar nu exagera (nu ar trebui să te doară spatele în această poziție). Lasă-ți șoldurile în față, adâncind fandarea. Mișcarea asta alungește mușchii șoldului și îți oferă flexibilitate.
4. Poziția Supta Baddha Konasana
O altă poziție excelentă care vizează mușchii șoldului este Supta Baddha Konasana. Aici, stai întinsă pe spate, cu tălpile pe podea și genunchii apropiați. Lasă-ți genunchii să cadă înspre exterior, în timp ce lipești tălpile. Coboară până nu mai poți, iar apoi menție poziția timp de 30 de secunde. E extrem de confortabilă, așa că poți sta în ea și mai mult dacă îți face plăcere.
5. Poziția Agnistambhasana
O poziție care vizează mușchii exteriori ai șoldului, Agnistambhasana poate fi extrem de plăcută și de relaxantă pentru șolduri. În loc să stai turcește, adu glezna dreaptă deasupra genunchiului stâng. Dacă e prea intensă poziția pentru tine, poți pune o pernă sau o pătură între glezna stângă și genunchiul drept. Lasă-te apoi în față. Dacă fruntea poate atinge podeaua, foarte bine, dacă nu, nu-i problemă. Repetă apoi pe cealaltă parte.
Sunt niște poziții destul de ușoare care chiar pot face diferența pentru șoldurile tale. Însă ai grijă – din cauza emoțiilor pe care le ții în șolduri, e posibil să devii brusc furios sau trist în timp ce practici aceste întinderi!
Discussion about this post