Mai mult de jumătate (51%) dintre angajați recunosc că au început să urmărească mai mult conținut pentru adulți de când lucrează de acasă și spun că au făcut acest lucru chiar de pe dispozitivele pe care le folosesc pentru muncă. Aproape unul din cinci (18%) angajați fac asta chiar și pe dispozitivele care le sunt oferite de angajatorii lor, iin timp ce 33% admit că utilizează aceleași dispozitivele personale pe care le folosesc și în scopuri profesionale, lucru care crește riscul infecțiilor cu malware.
Acestea sunt câteva dintre concluziile noului raport „Cum a schimbat COVID-19 modul de lucru al oamenilor”, realizat de experții în securitate de la Kaspersky Lab, care arată că a devenit tot mai greu pentru angajați să separe activitatea profesională de cea personală. Drept dovadă, aproape o treime (31%) din angajați au declarat că își petrec mai mult timp lucrând, decât o făceau înainte. Cu toate acestea, alți 46% susțin că acordă mai mult timp activităților personale, beneficiind de faptul că nu mai trebuie să facă navetă sau să călătorească la fel de mult cum o făceau înainte de pandemie.
În plus, 55% dintre angajați spun că citesc mai multe știri decât o făceau înainte de a începe să lucreze de acasă – lucru de înțeles având în vedere că oamenii doresc să fie la curent cu ultimele noutăți legate de pandemie. 60% o fac utilizând aceleași dispozitive care sunt folosite pentru muncă.
Angajații își formează, de asemenea, un obicei din a-și folosi serviciile personale în scop de lucru – creșterea riscurilor potențiale de shadow IT, inclusiv dezvăluirea informațiilor personale. De exemplu, 42% dintre angajați folosesc conturi de e-mail personale pentru probleme legate de muncă și 49% recunosc că utilizarea acestora a crescut de când lucrează de acasă. Mai mult decât atât, 38% folosesc aplicații de mesagerie care nu au fost aprobate de către departamentele IT, iar 60% dintre ei o fac mai des în noile circumstanțe ale muncii.
Toate aceste schimbări generează riscuri suplimentare de securitate, pe care companiile nu știu incă să le gestioneze corect.
Acest sit folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Discussion about this post