Victorie până în 2036 a lui Vladimir Putin. Cum s-a desfășurat parada de azi de la Moscova

Vă invităm să dați share la această știre

O paradă militară extravagantă, menită să marcheze Ziua Victoriei, a avut loc miercuri la Moscova, în condițiile în care președintele Vladimir Putin pare să își consolideze sprijinul popular, înaintea unui referendum național care l-ar putea ține la putere până în 2036, conform www.bpnews.ro.

Parada anuală este de obicei organizată pe 9 mai. Putin a planificat inițial o sărbătoare majoră, invitând lideri precum președintele francez Emmanuel Macron și președintele chinez Xi Jinping.

Dar, la fel ca multe evenimente publice de pe glob, evenimentul a fost amânat pe fondul epidemiei de coronavirus. Kremlinul a întârziat evenimentul după ce o scrisoare de la organizațiile veteranilor a exprimat îngrijorări cu privire la riscurile pentru sănătate pe care le poate prezenta un astfel de eveniment.

Mulți lideri străini au ales să rămână departe de eveniment, dar lideri ai mai multor foști state sovietice au fost prezenți miercuri, inclusiv președintele belarus Alexander Lukashenko, un sceptic proeminent al coronavirusului.

Citește mai mult pe www.bpnews.ro.