Valery Kuzmin insultă grav Uniunea Europeană cu ocazia zilei naționale a Rusiei

Joi, înainte de Ziua Națională a Rusiei, 12 iunie, într-o conferință de presă online la care au participat în jur de 25 jurnaliști, ambasadorul Rusiei în România, domnul Valery Kuzmin, a răspuns întrebărilor formulate de aceștia, relatează bpnews.ro.

Vă invităm să dați share la această știre

Astfel, au fost atinse teme ca : Rusia la 75 ani de la victoria împotriva Germaniei naziste, conflictul din estul Ucrainei, poziționarea actuală a Rusiei față de NATO, dar și recentele acuzații care i-au fost aduse de la nivelul Uniunii Europene cum că ar fi principalul vector de propagandă al știrilor false în Europa.

Ambasadorul Rusiei la București, domnul Valery Kuzmin, a fost întrebat de către reporterul bpnews.ro, prezent la conferința online:

Dacă Rusia se va găsi într-o situație similară ca cea din anul 1999, când nu a putut să-și ajute aliatul tradițional- Serbia- să-și păstreze provincia Kosovo, la care din cele 3 lucruri de mai jos ar fi dispusă să renunțe pentru a-și păstra influența în zona Europei Centrale și de Est:

i) tezaurul românesc dus în Rusia în timpul primului război mondial;
ii) Armata a 14-a rusă din Transnistria;
iii) conducerea loială intereselor rusești în Republica Moldova( Igor Dodon-președinte-Ion Chicu-premier) ?

Acesta a spus că nu poate alege nici unul din lucrurile enumerate mai sus pentru că acestea nu există.
Astfel, trimisul Rusiei în România a afirmat că tezaurul este un subiect care nu a mai preocupat cele două părți și că nu s-a mai dorit aducerea lui în actualitate, așa cum a afirmat în 2012 un înalt oficial al Ministerului de Externe al Federației Ruse.
Legat de armata a 14-a din Transnistria, Valery Kuzmin a afirmat că ” Nu mai există nici o armată. Numărul soldaților de acolo este redus, mult mai mic decât al celor americani din România, iar dotarea foarte slabă, nici măcar un elicopter neavând în dotare.”

Citește întreg articolul pe www.bpnews.ro.