Urmează ”valuri puternice” cauzate de Covid-19 pe piața imobiliară. Cine va rezista

Epidemia va afecta piața imobiliară din Europa. Este concluzia unui studiu realizat de specialiștii de la compania RE/MAX. Experții cred că numărul tranzacțiilor imobiliare va fi în scădere și că vor fi modificări de prețuri pe segmentele închirieri și vânzări.

Vă invităm să dați share la această știre

Studiul analizează impactul Covid-19 în piața imobiliară din Europa. Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de 2.130 de agenți și brokeri de top, din 27 de regiuni din Europa, cu o participare aproximativ egală de femei și bărbați. Printre cele mai importante concluzii se numără: corecții de preț pe segmentul vânzări, scăderi de preț pe închirieri, precum și o ușoară scădere a volumului tranzacțiilor.

În România, specialiștii estimează o corecție medie, la nivel național, între 5 și 10% a prețului la apartamente. La nivel european, pe segmentul vânzări, peste 50% dintre specialiști estimează scăderi ale prețurilor între 5-10%. Excepție fac Franța, Finlanda, Olanda, Cehia și Turcia, unde se prezice o creștere între 2-5% a prețului la case.

Pe segmentul închirieri, studiul prezice o scădere a prețurilor cuprinsă între 10 și 15%. Totodată, 70% dintre participanții la studiu indică scăderi între 10-20% ale prețurilor pentru proprietățile comerciale. Pe plan local, 28% dintre respondenți estimează scăderi atât în mediul rural, cât și în cel urban.

Citește mai mult pe www.bpnews.ro.