Tupeu marca PNL: Iohanis critică „apucăturile electoraliste” ale social-democraților, Orban susține că PSD-ul bagă România în faliment

Președintele și premierul sunt supărați că nu au putut să treacă pe repede-înainte proiectul de rectificare bugetară

VP-news – Iohanis, Orban - just.ro

Vă invităm să dați share la această știre

Comisiile reunite de buget finanțe din Parlament au aprobat rectificările bugetare, însă cu amendamentele aduse de PSD. Potrivit estimărilor partidului de guvernământ, impactul bugetar în acest an al majorării de alocații, pensii și salarii profesori este de 15 miliarde de lei. Preşedintele Comisiei pentru buget de la Camera Deputaţilor, deputatul PSD Sorin Lazăr  susține însă că există surse de finanţare pentru acoperirea amendamentelor adoptate.
Premierul Orban a acuzat imediat PSD-ul că bagă România în faliment, susținând că, prin amendamentele aduse la rectificarea bugetară, cheltuielile generate sunt de 6,3% din PIB.
Și președintele Iohanis a criticat prompt votul PSD în conferința de presă susținută miercuri: „Astăzi, în Comisiile de Buget reunite, PSD, cu sprijinul unor traseiști, a votat într-un fel, cu amendamente, proiectul rectificării bugetare și dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, pesediștii, atunci aceste lucruri ar costa peste 6% din PIB în restul acestui an și în anul viitor. Este evident că acești bani pur și simplu nu există și constatăm că PSD pur și simplu nu a învățat nimic, nici nu dorește, și nici nu dorește să facă o politică constructivă, ci vrea să detoneze finanțele publice ale României. Astfel de apucături electoraliste am mai văzut la PSD pe vremea lui Dragnea, în 2016. Se vede că PSD nu a inventat nimic nou şi reia același ciclu de promisiuni fără niciun fel de acoperire în realitate, în speranța să mai prindă câteva voturi, dar cred că nu vor prinde.”