Tristeţea meditatorului de cursă lungă – Johannis, plângăcios de mila infectaţilor din pix

În ziua votului privind proiectul de lege de instaurare a dictaturii medicale, bişniţarul şef a vizitat militarizatul Institut Cantacuzino

Vă invităm să dați share la această știre

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că ziua de miercuri este una tristă, în România înregistrându-se, oficial, un număr record de îmbolnăviri de COVID-19. Prezidentul, aproape în lacrimi, a solicitat Parlamentului să ia în dezbatere în regim de urgenţă legea care clarifică, în conformitate cu dispoziţiile CCR, carantina şi izolarea, cea prin care dacă ei spun că eşti covidat, îţi pot aresta şi laptopul. Şi telefonul, mai inteligent decât ei. Şi părinţii morţi, dacă i-ai îngropat de curând şi le-ai pus în copârşeu frun dispozitiv diabolic să se joace solitaire pe lumea cealaltă.

Dar, hei, există şi veşti bune! Declaraţiile ipochimenului au fost prilejuite de o vizită la Institutul Cantacuzino, unde eternul meditator al României educate pretinde că a „găsit o echipă foarte motivată, foarte profesionistă şi că aproape 45.000 de teste de pentru coronavirus au fost prelucrate în ultimele zile”, aici incluzându-le şi pe cele făcute de fraţii ortodocşi greci, pesemne, ale căror rezultate nu ies la socoteala din târgul Bucureştilor, unde, în chiar ziua dezbaterii legii marţiale sanitare, au fost deconspiraţi 555 de netrebnici covidofili.

„Trebuie să vorbim în acest context şi despre pandemie. Azi e o zi tristă. Avem număr record de persoane găsite pozitive cu noul coronavirus. Peste 550 de persoane detectate de ieri până azi. În primul rând, dragi români, suntem, iată, deja din martie, în plină epidemie, în plină pandemie şi pot să spun că până acum câteva săptămâni lucrurile au mers destul de bine. Am trecut prin starea de urgenţă, în care autorităţile au luat măsuri dure. E a doua lună deja că avem stare de alertă şi lucrurile vedem că nu au evoluat aşa cum ne-am dorit cu toţii. Însă, în acest context, revin la ce am mai spus de multe ori. Răspundere e partajată între autorităţi şi cetăţeni. Ar fi foarte păcat să dăm cu piciorul la rezultatele bune pe care le-am obţinut până acum. Masca, distanţa şi evident spălat pe mâini. Trebuie să fim foarte atenţi la ce ne spun unii şi alţii, fiindcă în această perioadă în loc să fim toţi de aceeaşi parte, politicienii să sprijine Guvernul, vedem că sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral această pandemie. E o cale eronată”, a afirmat Mlaus, cerând, totodată, să se renunţe la divergenţele politice.

„Solicit Parlamentului să ia în dezbatere, în regim de urgenţă, legea care clarifică carantina şi izolarea (cacofonia îi aparţine politrucului, n.n.) pentru a reda autorităţilor acest instrument extrem de important în perioadă de pandemie. Nu e momentul să lăsăm garda jos. Împreună am parcurs relativ bine perioada de până acum. Haideţi să continuăm! Nu lăsaţi garda jos! E în joc viaţa voastră şi a celor dragi vouă. Aici nu vorbim de jocuri politice, aici vorbim de o boală care, din păcate, a rămas în societate. Virusul nu ţine cont de graniţe, de legi, de abordări pur administrative, dar noi avem cel mai important instrument ca să ne protejăm – conştiinţa noastră”, a încheiat mutulică.