Trei sferturi dintre români susțin că tehnologia îi ajută să se simtă conectați

Două treimi dintre conaționali afirmă că restricțiile pademiei i-au „ajutat” să se familiarizeze cu tehnologia

Vă invităm să dați share la această știre

Un studiu realizat recent de Kaspersky arată că aproape trei sferturi (72%) dintre români sunt de acord că tehnologia îi ajută să se simtă conectați cu prietenii sau membrii familiei care trăiesc departe, procentul ridicându-se la 75% când vine vorba de mileniali și la 78% în locuințele multi-generaționale.
Mai mult de jumătate (66%) din românii care au răspuns la chestionar sunt de acord că restricțiile sociale impuse ca urmare a COVID-19, i-au făcut să se familiarizeze cu tehnologia mai mult decât înainte. Procentajul se situează la 43% pentru mileniali și la 53% pentru cei care trăiesc în locuințe cu mai multe generații, arătând cum mai mult timp petrecut acasă a dus la o dependență crescută de tehnologie.
Psihoterapeutul și fondatorul Psyched, Kathleen Saxton, consideră că, în timp ce tehnologia îi ajută pe oameni în timpul pandemiei, singurătatea este cea mai mare epidemie care i-a afectat pe oameni până acum și aceasta va rămâne mult timp după actuala criză: „Deși uneori suntem bulversați de tehnologia care ni se oferă, putem spune că am fost recunoscători că ne-a stat la dispoziție în ultimele luni. E evident că tehnologia nu va putea înlocui niciodată contactul uman, însă ea a mers într-o direcție care să reducă din singurătatea pe care am resimțit-o cu toții în această perioadă toridă. Poate că în curând o să vină roboții – dar poate că vor aduce cu ei mai multe beneficii decât ne imaginăm acum.”
Izolarea rezultată în urma pandemiei COVID-19 a avut un impact asupra sănătății mintale a oamenilor și a pus o presiune suplimentară pe toate zonele societății. Peste jumătate dintre europenii (53%) care s-au simțit singuri uneori în timpul crizei COVID-19, s-au simțit mai singuri decât înainte de aceasta.
Surprinzător, poate, Generația Z s-a dovedit a fi cel mai singuratic segment de vârstă. 68% dintre persoanele din această categorie de vârstă au recunoscut că s-au simțit singure cel puțin o parte din timp pe perioada auto-izolării (din aprilie 2020), comparativ cu doar 37% din Generația Tăcută. În timp ce generațiile în vârstă sunt adesea desemnate drept prioritare de către guverne și comunități, pentru a se asigura că nu rămân izolate, tinerilor și celor de vârstă medie, le poate lipsi sprijinul de care au nevoie.
Cu toate acestea, în timp ce tehnologia se dovedește a fi cu siguranță un beneficiu, nu toată lumea se pricepe la ea pe cât și-ar dori. Jumătate (52%) dintre oamenii care spun că sunt singuri tot timpul, își doresc să fie mai încrezători în utilizarea tehnologiei, întrucât i-ar ajuta să se simtă mai puțin singuri.