Ne putem simţi mai bine dacă avem sângele oxigenat corespunzător. Stresul excesiv, profesia şi vârsta sunt factori care afectează nivelul de oxigen din sânge. De aceea, bancherii, avocaţii, corporatiştii şi medicii apelează des la acest tip de tratament.
Costurile unei şedinţe variază între 200 şi 300 de lei, iar efectele se văd printr-un boost de energie şi recuperarea rapidă a organismului.
„Această procedură se numeşte autohemoterapie majoră cu ozon, este o metodă de administrare sistemică a ozonului. Se recoltează 100 mililitri -150 mililitri de sânge în acest recipient steril, este un recipient care nu are compenente din cauciuc, doar din silicon, pentru că ozonul este un oxidant şi ar oxida latexul. Practic noi reuşim să facem un by-pass al plămânilor. Ozonul se produce aici în cabinet, din oxigen medical de puritate 99.9 la sută. Cantitatea de ozon şi concentraţia se stabilesc în funcţie de nevoile pacientului. Ozonoterapia a putut fi clasificată ca evidence-based medicine, pentru că a îndeplinit criteriile de număr de pacienţi trataţi, efecte adverse observate, lipsa lor”, a declarat Răzvan Vintilescu, medic specializat în terapia cu ozon.
În cazul sportivilor de performanţă, deşi ozonul în sine nu este o substanţă interzisă, metoda de administrare a ozonului prin sânge este considerată dopaj.
Alex Codiță are 24 de ani şi este un fost luptător profesionist. A făcut autohemoterapie cu ozon ca să scape de durerile lombare, imediat după ce s-a retras din activitate.
„Am luat contact cu această terapie care, din punctul meu de vedere, este una foarte bună. Pe mine chiar m-a ajutat. Aveam o tensiune continuă, efectiv nu ştiam ce să mai fac. Întreaga procedură, nu ştiu, cred că a durat în jur de 20-30 de minute. Doar am fost acolo, m-au injectat, m-au alea şi am plecat pe picioarele mele”, a declarat Alex Codiţă, fost luptător.