Teama de Covid-19 închide o instituție școlară emblemă a Galațiului și României

Vă invităm să dați share la această știre

Cel mai cunoscut colegiu din Galați se închide din cauza Covid 19. Începând de joi, elevii de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” vor face doar cursuri on-line după ce în interiorul școlii au fost confirmate trei cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2.

Doi elevi și o profesoară au Covid 19, potrivit testelor făcute. Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică a decis să închidă unitatea de învățământ. Începând de joi, timp de 14 zile, colegiul va fi închis, iar cei peste 1.100 de elevi vor face doar cursuri on-line.

„Sunt trei cazuri în interior, cei de la DSP au respectat regula și au decis să închidă școala. Măsura va fi în vigoare timp de 14 zile”, a explicat inspectorul școlar general al județului Galați, Onuț Atanasiu.

Toate unitățile școlare din municipiul Galați sunt de miercuri în scenariul galben din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2.

Istoria Colegiului Național Vasile Alecsandri îl include și pe eroul de la Mărășești- generalul Eremia Grigorescu

Primul Gimnaziu teoretic din Galați, viitorul Liceu „Vasile Alecsandri”, a fost inaugurat pe data de 26 noiembrie 1867. În cei 153 de ani de activitate, actualul colegiu național se poate mândri cu nume importante care au studiat aici, olimpici naționali și internaționali și cadre didactice de marcă. Printre personalitățile de notorietate care au fost la „Vasile Alecsandri”, se numără: Generalul Eremia Grigorescu, Ionel Fernic, Agricola Cardaş – fondatorul învăţământului agronomic din Iaşi, Dimitrie Cuclin, Adrian Bejan – unul dintre cei mai apreciaţi specialişti în domeniul termotehnicii, dar și Cristian Caludi – matematician şi informatician de mare valoare.