Știți care este cea mai bună protecție împotriva programelor care vă spionează?

AV-Comparatives a stabilit câștigătorii Stalkerware Test 2020

VP-news – Image by PIRO4D from Pixabay

Vă invităm să dați share la această știre

Stalkerware Test 2020 – realizat de AV-Comparatives, împreună cu Electronic Frontier Foundation (EFF) – dovedește că soluția Kaspersky Internet Security pentru Android oferă utilizatorilor cea mai bună protecție și detectare a software-ului folosit pentru a spiona în secret oamenii.
Stalkerware este un software disponibil pe piață, utilizat pentru a spiona de la distanță o altă persoană prin intermediul dispozitivului lor personal, fără ca victima să își dea consimțământul sau să fie anunțată. În cadrul testului Stalkerware 2020, AV-Comparatives, o organizație independentă de testare a industriei, din Austria, a realizat un parteneriat cu Electronic Frontier Foundation (EFF), cea mai importantă organizație nonprofit din SUA care apără drepturile digitale, pentru a analiza cele mai utilizate programe antivirus – inclusiv soluțiile Kaspersky Internet Security pentru Android și Windows. Au fost testate 10 soluții de securitate, folosind 20 de aplicații stalkerware pentru Android și 10 programe stalkerware pentru Windows, mai întâi în noiembrie 2019 și apoi în mai 2020.
Analizând rezultatele testului Stalkerware 2020, soluția Kaspersky Internet Security pentru Android a fost cea mai bună din clasa ei, cu o rată de detectare de 95% atât în noiembrie 2019, cât și în mai 2020. Soluția a obținut, de asemenea, rezultate bune pentru testarea dispozitivelor care folosesc Windows, atingând un procent de detectare de 100% în a doua rundă de testare.