Stăm bine la vinuri. Ce producție s-a înregistrat anul trecut

Producţia de vin a României a crescut cu peste 20% anul trecut, însă doar 3,5% din producţie merge la export, în vreme ce Spania, Portugalia şi Italia exportă circa jumătate din ce produc.

Vă invităm să dați share la această știre

Succesul unei relaţii profesionale poate depinde de impresia făcută în timpul mesei. La o cină de afaceri, vinul ales poate fi ca o carte de vizită care vorbeşte în locul partenerului de afaceri. Fie că negociază un contract sau poate deja îl semnează, fie că doar îţi cunoaşte partenerii şi colaboratorii, un om de afaceri nu trebuie să uite să acorde importanţă nu numai mâncării pe care o va comanda, ci şi vinului.

Cel mai scump vin ajunge în state precum China, Canada şi Polonia, care nu produc vin. În Spania, vinul românesc ajunge la 1,1 euro per litru dar din totalitatea vinului trimis peste graniţe doar 15-20% este îmbuteliat.

Pe piaţa din România sunt peste 180 de crame care produc vin îmbuteliat.

„Este de preferat să alegem, spre exemplu, un Cabernet Sauvignon pentru că este un vin puternic aromatizat cu note de cireşe negre, coacăză sau cedru. Are o culoare roşie puternică, ceea ce transmite elganţă. Cel mai bine este asociat cu alimente precum mielul, vita, cărnurile afumate sau brânzeturi ferme. De asemenea, puteţi opta pentru un Sauvignon Blanc. Este un vin uşor, cu o culoare galben-verzuie, recomandat pentru întâlnirile de afaceri datorită rafinamentului adus. Apropo, reţineţi! Conform bunelor maniere, paharul de vin se ţine astfel încât să nu lase urme pe pahar”, spune Violeta Scrişu, jurnalistă şi influencer.