Și PSD cere demisia ministrului Educației

Vasile Dîncu afirmă că Monica Anisie nu găsește soluții pentru că este parte lipsită de viziune

VP-news – Vasile Dincu - Facebook

Vă invităm să dați share la această știre

Într-o conferință de presă susţinută de preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, la sediul PSD, acesta a solicitat public demisia ministrului Educației, Monica Anisie.
Dâncu a declarat că nu este cazul unei demisii de onoare, aș cum a solicitat liderul PLUS, Dacian Cioloș, ci de o demisie pur și simplu, de o demitere pur și simplu. „Pentru că doamna Anisie a spus cu sinceritate <Nu mai înțeleg nimic din ceea ce se întâmplă în jurul meu>. Primul lucru, ce ar putea să facă, este să lase locul liber altuia care probabil înțelege mai bine ce se întâmplă”, a argumentat fostul vicepremier PSD, care a mai precizat că Monica Anisie nu poate rezolva acest lucru pentru că „este parte a problemei, nu găsește soluții pentru că este parte a problemei, datorită unei lipse de viziune, datorită unei concepții despre educație care s-a văzut chiar în prima ei săptămână, când a descins împreună cu presa într-o sală de clasă, a ascultat pe la uși și a umilit o profesoară sau educatoare dintr-o localitate apropiată”.
Dîncu a demonstrat ineficiența măsurilor luate de Guvernul Orban și Ministerul Educației, arătând că la acest moment peste 40% din familiile cu copii au cel puțin doi sau trei copii, care vor trebui să învețe pe o singură tabletă, în cazul în care vor avea una. „Ministerul Educației a dispus achiziționare a 250.000 de tablete dintr-un total de 900.000 care ar fi fost necesare în acest moment. Din păcare aflăm că s-a început achiziția a 70 – 80.000, aceasta este ultima cifră. În plus, peste 50.000 de familii din România nu au energie electrică, deci chiar dacă ar primi tablete, nu au semnal sau curent. Semnalul 4G este slab în 12 din cele 43 de localități care intră în scenariul roșu, iar 2.112 de elevi care sunt în aceste localități nu au niciun dispozitiv electronic conectat la internet pentru a face orele online”, a declarat Dîncu.