România vrea defensivă coerentă la Marea Neagră. Ce mesaj a transmis la reuniunea NATO

Șeful Statului Major al Armatei (SMA), generalul Daniel Petrescu, a spus, la Conferința Comitetului Militar al NATO, desfășurată vineri în sistem de videoconferință că regiunea Mării Negre necesită o abordare defensivă coerentă, inclusiv prin creșterea capabilităților aliate în această zonă.

http://natiadinurma.wordpress.com/2014/04/18/marea-neagra-a-rusiei/

Vă invităm să dați share la această știre

Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a participat vineri, la Conferința Comitetului Militar al NATO, în formatul șefilor apărării, desfășurată în sistem de videoteleconferință, a transmis, printr-un comunicat Ministerul Apărării Naționale (MApN).

„Generalul-locotenent Daniel Petrescu a reliefat importanța concentrării eforturilor Alianței pentru accentuarea aplicării măsurilor de asigurare prin consolidarea Prezenței Înaintate Adaptate. În acest sens, regiunea Mării Negre, parte a întregului flanc estic, necesită o abordare defensivă coerentă, inclusiv prin creșterea capabilităților aliate în această zonă”, se arată în comunicat.

De asemenea, șeful Statului Major al Apărării a transmis că aplicarea Planului NATO de Răspuns la Pandemie prin realizarea stocurilor de materiale și echipamente medicale și sincronizarea mecanismelor de reacție civil-militare va conduce la o reziliență sporită a statelor față de evoluția pandemiei.

„Nu în ultimul rând, generalul-locotenent Daniel Petrescu a subliniat că eficientizarea comunicării strategice aliate și cooperarea în acest domeniu cu Uniunea Europeană vor conduce la contracarea campaniilor de dezinformare, duse pe teritoriile statelor membre ale NATO”, au mai transmis reprezentanții MApN.

Citește întreg articolul pe www.bpnews.ro.