Realismul spontan din artă a învins pandemia de coronavirus

Adrian Iliescu, artist, pictează lucrări de peste 1 metru, în culori puternice. Tehnica se numeşte realism spontan şi este întâlnită şi la pictorul contemporan Voka. Pentru o astfel de lucrare preţurile încep de la 800 de euro şi ajung şi până la 2000 de euro.

Vă invităm să dați share la această știre

Lucrările lui Adrian Iliescu, un artist de 33 de ani din Cluj, înveselesc ziua. Tânărul pictează la comandă lucrări imense, într-o explozie de culori.

Se recunoaște şi influenţa cunoscutului pictor contemporan Voka. Tehnica se numeşte „realism spontan” şi presupune o combinaţie de artă abstractă, culori contrastante şi tuşă aparent fragmentată.

Preţurile încep de la 800 de euro şi ajung şi până la 2000 de euro, în funcţie de dimensiunea lucrării. Adrian spune că pamdemia i-a făcut pe oameni să regândească modul în care văd arta.

„Au încercat să-şi creeze o zonă de confort, în care să se simtă bine.Culorile au început să aibă efect. Viţa e făcută din culori. Diminesiunea tablourilor e la o scară mult mai mare…cel mai mic tablou e de 100cm, pe 150 cm.Voka transmite emoţie, culoare, e un pictor spontan”, declară Adrian Iliescu.

Isabela este designer vestimentar şi a vrut să aducă o notă personală atelierului de creaţie. Ea consideră că arta îţi oferă identitate, iar valoarea ei nu este diminuată în timp.

„Cel mai mult îmi place vibraţia dată de naturaleţea tuşelor, tehnica folosită, creează un obiect artistic viu. Îmi place că mi-a creea dintr-un salon obişnuit, un spatiu artistic care mă reprezintă. Evident, am şi cadru perfect pentru poze de pe social media, culoare, constrast”, declară Isabela Teodor.