Pronosticurile lui Mirel Palada pentru alegerile de mâine

Conform directorului Sociopol, PNL va fi marele perdant în București

VP-news – Mirel Palada - Facebook

Vă invităm să dați share la această știre

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, sociologul Mirel Palada a publicat pe contul de social media a amplă analiză a rezultatelor alegerilor electorale de mâine. Iată principalele concluzii al directorului institutului Sociopol:
• La nivel național, partidele mari vor beneficia, partidele medii și mici și-o vor fura. PSD și PNL își vor etala puterea organizațională și vor lua un scor mai mare decît cel pe care-l vedeam pînă acum în sondaje. Amîndouă vor trece de 30%. Probabil PNL va fi marginal mai sus decît PSD, deși se joacă și această ierarhie.
• Partidele medii, aspirante, cele care credeau că sînt în stare să încurce jocul partidelor mici, vor avea parte de o aspră lecție de viață, de un dureros moment al adevărului.
Atît USR PLUS, cît și Pro România vor suferi de pe urma faptului că nu au nici structuri puternice în teritoriu, dar mai ales nici candidați semnificativi. Drept urmare, USR PLUS și Pro România vor obține un scor semnificativ mai mic decît ce știam recent în sondaje și decît se așteaptă conducerea acestor partide. USR PLUS foarte posibil sub 10%, Pro România în buza lui 5%.
• UDMR își va face treaba de partid etnic, cu voturile puternic concentrate geografic. În rest, celelalte partide mici vor fi sub 5%. Marii perdanți: PMP și ALDE.
• În București, USR PLUS și PSD își contestă supremația politică, la nivel de Consiliu General. PNL este marele perdant al acestor alegeri. Va fi o structură de aprox 30 / 30 / 20, cu 20 lipit de fruntea PNL-ului local. Ghinion.
• USR PLUS va profita de acest scor bun în București (și în alte cîteva orașe foarte mari) pentru a clama victoria, încercînd să ascundă prin comunicare isterică scorul prost obținut la nivel național și încercînd să minimizeze forța PNL și PSD la nivel național.
• Pro România nu va avea nici măcar acest paravan în spatele căruia se se ascundă. Ghinion.
• După ziua de duminică, va fi o mare hărmălaie de comunicare cine care cum. Va fi o competiție de clamare a victoriei.