Produsul celor 9 luni de sarcină a guvernării Orban este un avorton. Liberalii au reuşit scăderea economiei cu 12,3% după ce, timp de 3 ani, România a fost în primele două locuri la creşterea economică din UE, la care adăugăm jefuirea copiilor cu peste 6 miliarde de lei şi a pensionarilor cu 65% din majorarea prevazută de lege…
Şi, pentru că pensionarii sunt nişte ştirbi care votează PSD, nu-i aşa, iar copiii nu votează deloc, Orban s-a gândit şi la profesori, tratând creşterea salarială amânată pentru 2021 cu o exemplificare izvorâtă dintr-o minte ca o speluncă: tristă, bolnavă şi iremediabil afectată de alcool: „Când îți scad veniturile, e ca într-o familie. Dacă îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să îți bei banii la cârciumă.”
„Numai că între timp avem o serie de alte categorii de cheltuieli necesare. De exemplu, creşterea bugetului Ministerului Sănătăţii cu nouă miliarde de lei. De asemenea, alte măsuri active pentru salvarea locurilor de muncă”, a continuat ipochimenul.
Creşterea salariilor profesorilor, care ar fi trebuit să aibă loc de la 1 septembrie 2020, nu este prevăzută în proiectul de rectificare bugetară propus de Ministerul Finanţelor.
„Se propune ca măsura de aplicare devansată a nivelului de salarizare stabilit pentru anul 2022, pentru personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, potrivit prevederilor art.38 alin.(41) lit.c) din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, să se aplice de la 1 septembrie 2021”, prevede proiectul de OUG pus în dezbatere publică joi noaptea.
Călin Popescu Tăriceanu admonestează pe Facebook Guvernul Orban pentru că a decis amânarea creșterii salariilor profesorilor: „Asta e filosofia guvernului Iohannis – Orban: banii dați profesorilor sunt ca și cum i-ar da la cârciumă pe băutură! Probabil că la fel gândesc și despre mărirea pensiilor și alocațiilor. La ei banii sunt dați cu cap doar dacă scrie pe ei „para-ndărăt”.
Discussion about this post