Premierul se obrăznicește cu ziariștii: „Ministerul nu stă într-un secretar de stat”

Orban răspunde în sictir presei, dar înființează pe șest încă un post de secretar la Educație

VP-news – Ludovic Orban

Vă invităm să dați share la această știre

După ce ministrul Educației a declarat într-o conferință de presă că doi dintre secretarii de stat au intrat în concediu chiar înainte de începerea școlii, premierul Orban a declarat sictirit că ministerul nu stă într-un secretar de stat.
„Ce-ați fi preferat? Să nu-și ia concediu? Le-am dat concediu. Ministerul Educației nu stă într-un secretar de stat. (…) Ministerul funcționează la deplină capacitate, are un întreg aparat de lucru și toate funcțiile necesare a fi exercitate pentru deschiderea școlii au fost exercitate”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Ludovic Orban.
Se pare însă că afirmația primului-ministru este inexactă, pentru că, potrivit site-ului edupedu.ro, guvernul ar fi aprobat înființarea unui al șaselea post de secretar de stat la Ministerul Educației. Astfel, potrivit HG 765: “Art 16 se modifică și va avea următorul cuprins: (1) În cadrul Ministerului Educației și Cercetării își desfășoară activitatea 6 secretari de stat și un subsecretar de stat, numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului.”
Actul normativ datează din 10 septembrie 2020, iar declarația din data de 15. Să fii uitat Orbn că a făcut o nouă numire sau doar încă o aroganță a premierului?