Preda demisionează din PLUS, Funeriu exultă

Fostul ministru al Învățământului în Guvernul Boc consideră că „Preda este cel mai toxic personaj non-PSD, la egalitate cu Paleologu"

VP-news – Cristian Preda - Facebook

Vă invităm să dați share la această știre

Cristian Preda, ex-parlamentar PDL și PMP a anunțat pe contul de social media că a părăsit și PLUS: „Constrângeri de natură profesională mă împiedică să mai fiu membru al unui partid. Am fost ales decan al Facultății de Științe Politice a Universității București și mi s-a reproșat că sunt afiliat la PLUS. Reproșul e îndreptățit. Deși nu am folosit niciodată o retorică de partid la vreun curs sau seminar și nici nu am impus o logică partizană administrării facultății, strict formal vorbind, nu pot să mă aflu în fruntea unei instituții de educație și – simultan – să fiu parte a unei organizații care-și propune să ia puterea. Cu atât mai puțin atunci când instituția respectivă e o facultate de științe politice. Am părăsit, de aceea, partidul condus de Dacian Cioloș.”
Motivul constrângerilor profesionale invocat de Preda, a generat o reacție virulentă din partea lui Daniel Funeriu, și el fost europarlamentar, PLD însă, și ministru al Învățământului în Guvernul Boc: „Salut “execuția” lui Cristian Preda din PLUS, tot așa cum am sancționat la vremea ei intrarea sa în partidul lui Dacian Cioloș. Bon débarras! La egalitate cu Paleologu, Preda e cel mai toxic personaj non-PSD care a populat politica din România. Veșnic promițător de principii mărețe, intelectualul fonf, așa cum l-am numit, cu zero bilanț în politica românească (în afara unui blog amețit și a schimbării multor partide pentru funcții), ne minte și acum încercând să se plaseze pe un piedestal al moralității pe care nu o posedă: ne spune că și-a dat demisia pentru că e ceva șefuleț prin facultate și asta l-ar face incompatibil cu calitatea de membru. Desigur, cât a fost europarlamentar și primvice la PDL nu l-a deranjat incompatibilitatea… Nu știu exact ce s-a întâmplat, cel mai probabil a mirosit că nu prinde loc eligibil la parlamentare. Cei care, vrăjiți de principiile pe care le enunță, îi simt lipsa, pot să se consoleze îndopându-se cu rumegușul pe care îl mai produce prin gazete sau cu care se ambiționează să distrugă pădurile României, publicând maculatură pompos numită «carte». De fapt… cei doi sunt singurii care merită să fie numiți «intelectualii lui Băsescu” pentru că au fost inexistenți înainte și au devenit inexistenți după epoca Băsescu.”