Pocăitul userist Emanuel Ungureanu pierde al doilea proces consecutiv cu Biserica Ortodoxă Română

Preotul Marian Bogdan-Sergiu de la Biserica „Sfântul Ioan Gură de Aur” n-a respectat regulile impuse de dictatura medicală

Vă invităm să dați share la această știre

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a soluționat cauza în care preotul ortodox de la biserica de pe strada Porțile de Fier din cartierul clujean Mănăștur a fost reclamat că, în contextul situației epidemiologice din acest an, a oficiat slujba din „Vinerea Mare” în prezența mai multor enoriași. În urma probelor administrate, procurorii au ajuns la concluzia că fapta pentru care a fost reclamat preotul nu constituie infracțiune, dispunând clasarea dosarului.

Preotul Marian Bogdan-Sergiu de la Biserica „Sfântul Ioan Gură de Aur” a fost denunțat de deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu și de avocata Dana Bizo că a încălcat legea pentru că a oficiat slujba prohodului din „Vinerea Mare”, permițând prezența mai multor enoriași.  În urma sesizării, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a dispus începerea urmăririi penale în rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„În data de 22.04.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul penal nr. 2264/P/2020, dosar în care se desfăşoară cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen., constând în aceea că în zilele de 18.04.2020 şi 19.04.2020, o persoană având calitatea de preot, a permis accesul enoriaşilor în incinta locaşului de cult, cu ocazia oficierii unor slujbe religioase, nerespectând astfel măsurile de prevenire şi combatere a infectării cu virusul SARS-Cov-II, dispuse de autorităţi”, anunța în 22 aprilie Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

După două luni de anchetă, procurorul de caz  a concluzionat că cele reclamate de deputatul Emanuel Ungureanu și de avocata Dana Bizo nu sunt fondate și că nu există elemente constitutive ale infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Nu este prima dată când un denunț penal făcut de deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu și de avocata Dana Bizo împotriva unor activități religioase ale Bisericii Ortodox Române se dovedește a fi nefondat. Astfel, în luna aprillie, cei doi au reclamat faptul că la slujba religioasă care a avut loc în data de 23 martie 2020, mai multe zeci de credincioși prezenți în fața Catedralei Ortodoxe din Cluj-Napoca au fost împărtășiți cu aceeași linguriță, dintr-un singur potir, ceea ce în opinia celor doi ar fi constituit infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

După două luni de anchetă, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au ajuns la concluzia că fapta nu există.