PNL, PSD și PMP au mai comis o lege cu dedicație

Noua inițiativă legislativă scoate de pe piață mici comercianți de combustibili sub pretextul combaterii evaziunii fiscale

VP-news – Image by Free-Photos from Pixabay

Vă invităm să dați share la această știre

Deputatul USD Claudiu Năsui avertizează că PNL, PSD și PMP au votat o nouă lege cu dedicație prin care se urmărește excluderea de pe piață a micilor comercianți de carburanți prin obligarea lor de a deține depozite proprii angro.
„Totul este făcut sub același pretext veșnic al combaterii evaziunii fiscale. Statul vrea să controleze distribuția carburanților, dar tot ce face este să elimine comercianți de pe piață și să cauzeze pierderea unor locuri de muncă, totul pentru a servi o singură companie mare”, a scris Nășui pe contul de social media. „Proiectul a avut un parcurs dezastruos în parlament. În primul rând, se bazează pe ideea unui vechi ordin ANAF care a fost contestat cu succes în justiție. Comisiile de specialitate ale senatului l-au avizat negativ, iar comisia de raport a propus respingerea. Guvernul a emis și el o opinie tot negativă.
Și Consiliul Concurenței a transmis un punct de vedere negativ, avertizând că se afectează grav piața distribuției de carburanți. Inclusiv asociațiile profesionale de profil s-au opus. În același timp, nouă din inițiatorii proiectului, membri ai PSD, PMP și PNL au solicitat să își retragă semnătura de pe proiectul de lege. Senatul a respins proiectul în mai.
Au contat toate acestea pentru deputații care au votat astăzi adoptarea legii? Deloc. În plină pandemie, parlamentul e preocupat să adopte legi cu dedicație care destabilizează piața carburanților și creează premisele unor creșteri de prețuri”, a mai comentat deputatul USR.