Pe ce au dat românii mai mulți bani în iunie

Ne costă mai mult produsele de igienă, mălaiul, fructele și mersul la frizer

VP-news – Image by Frantisek Krejci from Pixabay

Vă invităm să dați share la această știre

Conform celui mai recent studiu al Institutul Național de Statistică (INS), în iunie produsele de igienă și cosmetică (+2,2% față de luna mai, +4,2% față de decembrie 2019), mălaiul (+1% față de mai) și fructele proaspete (+1% față de mai) au înregistrat cea mai mare creștere a pețului de vânzare. În domeniul serviciilor, statistica indică o creștere medie de 2,2% a tarifelor percepute de saloanele de igienă și cosmetică, inclusiv frizerii, față de luna mai, și de 4,25% față de începutul anului.
La capitolul ieftiniri se remarcă cartofii (-16% față de mai), legumele și conservele de legume (-5,3%). Scăderi ale prețurilor s-au mai înregistrat și la carnea de porc, brânza de vacă și ouă. Și tarifele de transport aerian au scăzut cu aproape 4%, în condițiile în care numărul zborurilor rămâne încă redus (cele mai multe la nivel intern fiind efectuate de compania națională TAROM).
Mărfurile nealimentare nu au avut evoluții semnificative de prețuri, acestea fiind în ușoară scădere față de începutul anului.
Conform INS, rata inflației a crescut în iunie la 2,6% (+0,3%).