Ghidul cu privire la deschiderea şcolilor se află în dezbatere publică până pe 10 septembrie. Profesorul Cristina Tunegaru spune că dacă se vor face cursuri online, ptru zile nu sunt suficiente pentru pregătiri. Un părinte declară că „e o brambureală totală, dar deja ne-am obişnuit”.
Cristina Tunegaru este profesoară de limba şi literatura română la o şcoală din Capitală. E este dezamăgită pentru că ghidul privind începerea şcolii, propus de Ministerul Sănătăţii, se află în dezbatere publică până pe 10 septembrie, iar şcoala va începe pe 14 septembrie.
„Vor avea patru zile să se pregătească pentru scenariul care va fi desemnat fiecărei şcoli. Asta înseamnă extraordinar de puţin. Asta înseamnă că în cazul în care o şcoală va funcţiona în regim online, profesorii trebuie să pregătească un orar, să pregătească activităţi în online şi nu e timpul necesar pentru astfel de pregătiri”, spune Cristina Tunegaru, profesoară de limba şi literatura română în Bucureşti.
Dascălul consideră că nu va fi timp pentru pregătiri, mai ales în cazul în care autorităţile vor schimba regulamentul.
Nici părinţii nu pricep mare lucru.
„Sincer nu sunt deloc încântată de faptul că nu voi afla până atunci ce trebuie să fac. Dar ne-am obişnuit că aşa e de când am început şcoala. Oricum e o brambureală totală din ce văd eu”, consideră un părinte.
Altul spune că nu s-a făcut nimic din iunie și până acum, pentru copii.
„Nu am văzut nimic, nici pe internet sau la televizor, să fi făcut ceva pentru copii din mai, iunie şi până acum”.
O mamă acuză lipsa de organizare: „Este aberant, cum este aberant tot ce s-a întâmplat în ultimele luni”.
Potrivit unui sondaj IRES, 46% dintre părinți nu au înţeles de la autorităţi cum va începe noul an şcolar.
Discussion about this post