Orban pune potera pe urmele pacienților pozitivi care s-au externat după decizia CCR

Premierul pregateste terenul pentru noi abuzuri și erori judiciare: cei care știu că sunt infectați și nu se izolează vor răspunde penal dacă infectează alte persoane

VP-news – Ludovic Orban

Vă invităm să dați share la această știre

Într-o apariție televizată la Digi 24, premierul Ludovic Orban a declarat că persoanele care s-au externat la cerere din spitalele COVID unde se aflau internate pentru tratament vor fi căutate. Prim-ministrul a profitat de ocazia pentru a avertiza că și personalele care știu că sunt infectate și nu se izolează vor răspunde penal dacă infectează alte persoane. Decizie care lasă loc unor abuzuri și erori judiciare greu de evaluat.
Declarațiile lui Orban vin în contextul în care aproape 1.000 de persoane infectate s-au externat le cerere după ce decizia CCR a intrat în vigoare. Totodată, în perioada de așa-numit „vid legislativ”, denumire uzitată de membri Executivului, au fost consemnate numeroase de cazuri de români testatți pozitiv care au refuzat internarea.
Remarcabil este însă faptul că niciunul din miniștri Guvernului Orban sau membrii DSU nu își pune întrebarea de ce preferă românii să se externeze sau să nu se interneze deși sunt conștienți de riscurile la care se expune, după cum a demonstrat-o întreaga țară pe perioada stării de urgență. Motivul e evident – nimeni nu vrea să își asume pierderea încrederii în sistemul de sănătate și, mai ales, în administrația centrală.