Nicușor Dan o provoacă încă o dată la confruntare directă pe Gabriela Firea

Candidatul Dreptei reunite la Primăria Capitalei susține că prim-vicele PSD se eschivează de la o dezbatere 1-la-1

VP-news – Nicusor Dan - Facebook

Vă invităm să dați share la această știre

Nicușor Dan, candidatul Dreptei reunite la Primăria Capitalei, argumentează pe contul de social media că actualul primar Gabriela Firea evită o confruntare directă, preferând soluția unei dezbateri cu mai mulți candidați. Nicușor susține însă că o astfel de „reuniune” nu are sens, pentru că lupta pentru postul de edil șef se va da între ei doi: „Așa cum bănuiam, candidatului Firea îi este frică să iasă într-o dezbatere publică alături de mine, în condițiile în care suntem singurii candidați cu șanse de a câștiga alegerile, care se desfășoară într-un singur tur. Înțeleg că azi, în ședința CGMB, a respins această dezbatere. Mai înțeleg că prim-vicepreședintele PSD preferă să mimeze, însă, o dezbatere cu mai mulți candidați, preferații săi, la care să cheme angajați cu carnet de partid ai STB și Termoenergetica, să perturbe discuțiile, după modelul Bădulescu și Florea. Nu am o problemă cu locul ales, poate fi oriunde, inclusiv la sediul PSD. Vin oriunde, și la STB și la Termoenergetica. Singura condiție este să fie o dezbatere 1 la 1, care să permită publicului să vadă față în față singurii candidați cu șanse și soluțiile pe care aceștia le propun bucureștenilor.
Cred că este o chestiune de bun simț, în condițiile în care alegerile locale nu se organizează în două tururi, iar toate sondajele arată o polarizare puternică a voturilor, între primii doi candidați. Practic, ne aflăm într-o situație de tur 2. Sigur, nu mă aștept de la Gabriela Firea să participe. Strategia ei este să mintă în medii controlate, în care nu o poate contrazice nimeni și să arunce milioane de euro din banii bucureștenilor pentru propagandă politică.
Voi insista până la final ca această dezbatere, una sau mai multe, să aibă loc. E timpul ca Gabriela Firea să răspundă pentru minciunile repetate cu privire la realizările inexistente din București.”