Nicușor Dan nu are liniște nici după ce a fost ales primar

Validarea mandatului de primar general al lui Nicușor Dan a fost contestată prin 52 de cereri de apel. Dan spune că este vorba de foști și actuali consilieri PSD, iar termenul pentru cele 52 de apeluri a fost stabilit pentru data de luni, 26 octombrie.

Nicusor Dan, candidat la Primaria Capitalei, sustinut de Partidul National Liberal (PNL) sustine un discurs in timpul unei conferinte de presa in fata Depoului STB Vatra Luminoasa din Bucuresti, luni, 8 iunie 2020. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Vă invităm să dați share la această știre

Nicușor Dan a scris, miercuri, pe Facebook, că deși Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar, validarea sa de către Tribunal ca primar a fost contestată prin 52 de cereri de apel.

Potrivit lui Dan, aceste cereri au fost formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD.

„Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel”, spune Nicușor Dan.

Acesta acuză PSD că nu are ca urgență rezolvarea problemelor Capitalei, ci intârzierea preluării mandatului său.

„Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor <prieteni>. În același timp, oamenii PSD – cei responsabili de dezastrul din termoficare – cer imperativ apă caldă și căldură în București, uitând că Firea e încă primar în funcție, iar responsabilitatea este încă a ei!”, a mai scris Nicușor Dan.

Nicușor Dan acuză PSD de șicane în privința mandatului lui de primar

Primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan, acuză PSD de șicane penibile pentru că încearcă să întârzie validarea mandatului său și spune că „se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni în ceea ce privește serviciul de încălzire”.

Nicuțor Dan acuză „șicane penibile ale PSD care încearcă să întârzie validarea mandatului de primar general al Bucureștiului”.

„La București o să mai așteptăm cel puțin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Sunt 52 de cereri de alep pe care le-au făcut consilieri PSD și apropiați ai PSD care vor fi discutat luni de Curtea de Apel București. Sunt motive ridicole. Se vorbește de fraudă electorală în același stil conspiraționist cu care PSD ne-a obișnuit. Cererile sunt copy/paste, se reiau inclusiv greșelile gramaticale de la una la cealaltă”, mai spune primarul ales al Capitalei.

Citește întreg articolul pe www.bpnews.ro.