Nici nu s-a terminat numărătoarea voturilor și Iohanis aduce în discuție reintroducerea restricțiilor

Președintele invocă iminența unui al doilea val al panemiei, fenomen care a început să se manifeste în România încă de acum o lună

VP-news – Klaus Iohanis Wiki

Vă invităm să dați share la această știre

Președintele Klaus Iohanis a declarat într-o conferință de presă că, „pentru ca lucrurile să nu scape de sub control”, este foarte posibil să se reintroducă pe plan regional anumite restricții. Președintele a precizat că a discutat deja acest scenariu cu premierul Ludovic Orban, cu ministrul de Interne Marcel Vela și cu ministrul Sănătății Nelu Tătaru.
Iohanis și-a argumentat poziția apeland la „opinia specialiștilor” și invocând iminența unui al doilea val al pandemiei în Europa, cu un număr de îmbolnăviri considerabil mai mare.
Despre valul doi al pandemiei se vorbește însă la nivel local încă de acum o lună, când numărul de noi îmbolnăviri depășise pragul psihologic de 1.000 de cazuri de infectare pe zi, România situându-se la acel moment pe locul 10 în Uniunea Europeană.
Cu toate acestea, subiectul a fost evitat de către oficialități, pentru a nu se periclita începutul anului școlar și, inerent, alegerile locale care abia s-au încheiat.