Ministrul Educației pasează decizia începerii școlii la DSP-uri

Monica Anisie a devenit adepta descentralizării, poziție care o scapă de povara asumării deciziilor

VP-news – Monica Anisie - Facebook

Vă invităm să dați share la această știre

După ce a recunoscut public că tabletele și laptop-urile nu vor ajunge la timp la elevi și că nici școlile nu vor beneficia de dotările necesare, ministrul Educației Monica Anisie susține acum că decizia reluării cursurilor va fi luată pe baza analizelor epidemiologice realizate de DSP-uri. În funcție de aceste analize locale și de specificul unităților de învățământ, consiliile de administrație ale școlilor fac o propunere către Inspectoratele școlare, iar comitetele pentru situații de urgență decid, a explicat dna Anisie.
Parametri pe baza cărora se iau deciziile sunt: spațiile necesare pentru distanțarea fizică de un metru, existența separatoarelor, dacă nu poate fi respectată condiția respectării distanței de minim un metru, dotarea cu dezinfectant, măști și alte mijloace de protecție specifice, care trebuie asigurate de autoritățile locale. Sunt cheltuieli a căror decontare depinde, evident, de culoarea politică a autorităților locale, respectiv cât de bine se asortează aceasta cu galbenul PNL-ului.
Ce face ministerul până atunci? „Până atunci, putem doar realiza aceste documente prin care pregătim școala pentru toate scenariile”, a declarat ministrul Educației, precizând încă odată că ministerul lucrează intens la aceste scenarii.