Melcul de la DNA, ţuşti! Sălăjeanul Crin Bologa a-nceput culesul corupţilor din sistemul medical

Adrian Ionel de la Unifarm a fost pus sub control judiciar pe o durata de 60 de zile, începând cu data de 23 iunie 2020

Vă invităm să dați share la această știre

Adrian Ionel, directorul Unifarm, a fost plasat de DNA sub control judiciar pentru că ar fi cerut o mită de 760.000 de euro pentru atribuirea unui contract pentru livrarea unor măști și combinezoane. Totul pe timpul pandemiei de coronavirus. În calitate de director general al C.N. Unifarm SA, Adrian Ionel ar fi cerut 760.000 euro unui intermediar, care reprezenta o societate comercială, pentru ca Unifarm, companie de stat, să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu coronavirus. Contractul a fost încheiat cu o firmă privată, în prima jumătate a lunii martie 2020, cu încălcarea dispozițiilor prevăzute în Legea 98/2016 privind achizițiile publice, atât în privința modului în care a fost negociat, cât și a modului în care a fost atribuit, practic fără nicio procedură. Mai mult decât atât, cele 1 milion de măști livrate Companiei Naționale Unifarm nu erau măști chirurgicale, în conformitate cu standardele prevăzute în contract. În total, Adrian Ionel a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pentru cinci infracțiuni:

Şpăgarul şef, bişniţarul de măşti, aşa-zisul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a solicitat marți întrunirea de urgență a Consiliului de Administrație “în vederea luării deciziilor care se impun în cazul directorului general al SC Unifarm SA, Adrian Ionel, în urma comunicatului Direcției Naționale Anticorupție”.

Prima reactie a şefului UNIFARM, acuzat de o șpagă de 760.000 de euro: Sunt nevinovat şi aștept să pot convinge prin dovezi cu privire la acest fapt. Pe scurt, hoţul nostru este şi prost, dovezile în privinţa vinovăţiei sale ar trebui aduse de către acuzatorul public, şi nu el ar trebui să îşi demonstreze nevinovăţia, butada preferată a inteligentei asimptomatice Laura Codruţa Kovesi.

Directorul general al Companiei Nationale Unifarm SA, Adrian Ionel, respinge, aşadar, acuzațiile de corupție,  făcute de DNA la adresa sa, în cazul echipamentelor medicale importate de statul român din Turcia.