Marcel Ciolacu are idei: să se amâne localele, sau să se comaseze alegerile, sau amândouă la un loc

Președintele PSD încearcă să mai recupereze ceva-ceva din capitalul politic pierdut la moțiunea de cenzură

VP-news – Marcel Ciolacu - Facebook

Vă invităm să dați share la această știre

Aflat în teritoriu, pentru a-și susține candidații din Moldova, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost lovit de inspirația politică.
Astfel, prima idee care i-a venit pe când se afla la Fălticeni, județul Suceava, a fost aceea că, dacă Guvernul Orban va amâna începerea școlii în mod tradițional, ar trebui să se amâne și alegerile locale. Și ideea i-a plăcut atât de mult încât a anunțat că e decis să o promoveze și în Parlament.
Apoi, când a ajuns la Şendriceni, judeţul Botoşani, a venit și a doua ideee: alegerile locale – cele despre care spunea cu câteva ora mai înainte că ar trebui amânate – ar trebui comasate cu cele parlamentare, pentru ca riscul de infectare al populației să fie cât mai mic. În acest caz însă, Ciolacu consideră că inițiativa ar trebui să vină din partea Parlamentului, care să facă o consultare publică pentru a afla „ce e mai bine pentru români”. Evident, și în acest ar fi nevoie de o amânare a localelor, însă de data aceasta președintele PSD a folosit un termen mai evaziv – „înghețarea alegerilor”…
Cu astfel de inițiative puține speranțe ca președintele PSD să mai recupereze ceva din capitalul politic pierdut la moțiunea de cenzură.