Mai mult de o treime dintre români suferă de o boală cronică

Cu toate acestea, peste jumătate dintre adulții români nu mănâncă fructe și legume

VP-news – Image by Angelo Esslinger from Pixabay

Vă invităm să dați share la această știre

O treime dintre români declară că au fost diagnosticați cu o boală cronică de-a lungul vieții, conform unui studiu realizat de Coaliția pentru Sănătate Europeană.
Pe de altă parte, analiza State of Health in the EU, care prezintă profilul de țară în ceea ce privește sănătatea pentru anul 2019, arată faptul că românii cu vârsta de peste 65 de ani trăiesc mai mulți ani din viață cu o boală cronică sau cu o dizabilitate, situație care plasează România peste media UE. Conform profilului de sănătate al României, 31% dintre românii cu vârsta peste 65 de ani raportează că se confruntă cu unele limitări în desfășurarea activităților cotidiene, precum îmbrăcarea și hrănirea, procentul fiind mult mai mare decât media UE.
Cu toate acestea, peste jumătate dintre adulții români (59%) nu mănâncă niciun fruct pe zi și o proporție similară dintre aceștia nu consumă legume, conform profilului de sănătate realizat în 2019. Aceste cifre sunt mult mai mari decât în majoritatea țărilor UE, iar proporția de 38% a adulților din România care declară că desfășoară săptămânal cel puțin activități fizice moderate este cea mai mică din UE.