Israelul nu se potolește în privința anexărilor. ONU ia poziție

Michelle Bachelet, Înaltul comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, a denunţat, luni, planul Guvernului Israelului de anexare a unor zone din Cisiordania, avertizând că tensiunile se vor prelungi câteva decenii, conform www.bpnews.ro.

Vă invităm să dați share la această știre

„Undele de şoc vor dura decenii. Anexarea este ilegală, punct. Orice fel de anexare, fie că este vorba de 30% sau de 5% din Cisiordania”, a declarat Michelle Bachelet, citată de cotidianul francez Le Figaro.

„Cer imediat Israelului să ţină cont de îndemnurile foştilor înalţi oficiali şi generali, de numeroasele voci din lume care avertizează asupra acestei direcţii periculoase. Undele de şoc ale anexării vor dura decenii şi vor fi extrem de dăunătoare pentru Israel şi palestinieni”, a subliniat oficialul ONU.

„Consecinţele exacte ale anexării nu pot fi anticipate, dar riscă să fie dezastruoase pentru palestinieni, pentru Israel şi pentru întreaga regiune. Anexarea va afecta grav perspectiva soluţiei a două state, va reduce posibilităţile de reluare a negocierilor şi va perpetua încălcările grave ale drepturilor omului şi ale dreptului umanitar internaţional la care asistăm astăzi. Coloniile, care deja sunt o încălcare flagrantă a dreptului internaţional, aproape sigur vor fi extinse, amplificând tensiunile dintre comunităţi”, a atras atenţia oficialul ONU.

Citește mai departe pe www.bpnews.ro.