Rezultatele vin să completeze veştile bune primite săptămâna trecută când Pfizer a publicat date similare. Cele două anunţuri sporesc încrederea în faptul că vaccinurile pot ajuta la învingerea pandemiei.
Ambele companii au folosit o abordare extrem de inovatoare şi experimentală pentru a-şi proiecta vaccinurile.
Este un vaccin pe bază de ARN, la fel ca vaccinul produs de Pfizer şi BioNTech. Este fabricat din acid ribonucleic mesager (ARNm), un cod genetic care spune celulelor cum să producă proteine, ce ajută sistemul imunitar să producă anticorpi pentru combaterea virusului.
Moderna spune că este o „zi grozavă” şi intenţionează să ceară aprobarea utilizării vaccinului în următoarele săptămâni, cu toate că datele sunt încă preliminare.
Comisia Europeană are un acord cu Moderna pentru 80 de milioane de doze de vaccin, însă nu este încă semnat un contract.
Moderna a primit aproape 1 miliard de dolari în finanţare pentru cercetare şi dezvoltare de la guvernul SUA şi are o tranzacţie de 1,5 miliarde de dolari pentru 100 de milioane de doze. Guvernul SUA are, de asemenea, o opţiune de a cumăra alte 400 de milioane de doze.
Compania speră să producă între 500 de milioane şi 1 miliard de doze în 2021, împărţite între fabricile sale de producţie din SUA şi cele internaţionale.
Moderna a mai spus că îşi va folosi datele pentru a solicita autorizaţie în Europa şi în alte regiuni.
Conform unui comunicat al companiei Moderna, vaccinul candidat împotriva COVID-19 își îndeplinește obiectivul primar de eficacitate în cadrul primei analize intermediare a Studiului de Fază 3.
Studiul de Fază 3 a îndeplinit criteriile statistice cu o eficacitate a vaccinului de 94,5% (p <0.0001).
Prima analiză intermediară a inclus 95 de participanți ce erau cazuri confirmate cu COVID-19.
Citește întreg articolul pe www.4just.eu.
Discussion about this post