În preajma alegerilor USR a descoperit pensiile speciale

Peste trei miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale. Calculul a fost făcut de deputatul USR, Claudiu Nasui, și vizează doar patru luni. În paralel, se așteaptă o decizie a Curții Constituționale privind impozitarea pensiilor speciale.

Vă invităm să dați share la această știre

Deputatul Claudu Nasui vorbește despre o „mare risipă de bani” apărută în condițiile în care „clasa politică își acordă noi privilegii”, iar Curtea Constituțională întârzie să prezinte o decizie privind impozitarea pensiilor speciale.

„Nu trece săptămâna fără să mai auzim de un nou vot pentru a acorda noi sporuri sau beneficii celor apropiați de centrii de putere. Între timp, lupta pentru a le păstra pe cele vechi se dă la cel mai înalt nivel. De aproape 5 luni așteptăm un verdict de la CCR legat de impozitarea pensiilor speciale. Evident că așteptăm un răspuns de la cei care ei înșiși beneficiază de pensii speciale, unii chiar multiple”, a scris, pe Facebook, Claudiu Nasui.

Deputatul USR a calculat și a aflat că în perioada iunie-septembrie statul a cheltuit pentru pensiile speciale 3,36 miliarde de lei.

„Ce înseamnă asta pentru români? Ei bine, peste 3 miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale. Asta doar în ultimele 4 luni de zile, de când a trecut votul de impozitare în parlament. Imediat se vor face 5, astfel că specialii vor mai încasa o pensie, în timp ce noi așteptăm răspunsul CCR”, a precizat Nasui.

Legea privind pensiile speciale a fost contestată la Curtea Constituțională a României.