În fine, există un precedent: O instanță de judecată a dispus punerea în libertate a unei persoane băgate forțat în carantină

Premiera aparține Judecătoriei Baia Mare

VP-news – Image by succo from Pixabay

Vă invităm să dați share la această știre

Judecătoria Baia Mare a dispus „incetarea de îndată a măsurii carantinarii instituționalizate instituite împotrivă reclamantului (..) și punerea acestuia în stare de libertate”.
Sentință a fost pronunțată ieri de judecătorul Cosmin Cristian Pop de la Judecătoria Baia Mare, în dosarul 5354/182/2020, în care Ioan Longa a acționat în judecată Direcția de Sănătate Publică a Județului Maramureș și Centrul Județean de Coordonare și conducere a Intervenției Maramureș din MAI, Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Gh. Pop de Basesti” al Județului Maramureș.
Astfel, prin sentința pronunțată, Judecătoria Baia Mare a decis: “Incetarea de îndată a măsurii carantinarii instituționalizate instituite împotrivă reclamantului începând cu data de 13.06.2020 și, în consecință, punerea acestuia în stare de libertate. Executorie”.