Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a convocat un comandament pentru redeschiderea școlilor. La eveniment au participat mai mulți primari și viceprimari de sector, directori ai unor unități de învățământ din Capitală, profesori precum și reprezentanți ai Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.
În cadrul comandamentului s-a luat decizia că Primăria Capitalei să demareze cel mai amplu program de testare în mediul școlar, cu ajutorul Administrației Spitalelor. Programul prevede testarea, la cerere, a tuturor angajaților unităților de învățământ din Capitală, și cadrelor didactice sau personal auxiliar, indiferent dacă sunt școli de stat sau private, precum și a elevilor.
„Am pregătit țeste pentru 17.000 de persoane, reprezentând personalul din unitătile de invătămant, inclusiv personal auxiliar. Avem o capacitate de testare de 5.000 de țeste pe zi. Testăm gratuit și elevii cu semne de infecție respiratorie acută și care au recomandandari de testare din partea medicilor școlari, de familie sau pediatri. Astfel, dacă elevul nu are o stare foarte bună de sănătate, dacă tușește sau are febră, cadrul medical de la cabinetul de medicină școlară îl va trimite, însoțit de părinte, să fie testat RT-PCR, prin programul pe care îl demarăm zilele acestea. Nu suntem de acord cu formulă anunțata public de DSP și anume dacă, la triajul epidemiologic un elev tușește sau are febră acesta să fie izolat, dus într-un spital unde așteaptă chiar și 2-3 zile rezultatul testului. Voi propune aceste proiecte în ședința de consiliu din data de 7 septembrie, astfel încât să fim pregătiți cu toate cele necesare când va începe scoala”, a declarat Gabriela Firea.
„Triajul epidemiologic va fi organizat în toate instituțiile de invătămant! Toate cabinetele școlare au beneficiat de tot ce este necesar pentru începerea anului: măsti și dezinfectante în valoare de 400.000 de euro și aparate dezinfecție și lămpi de sterilizare pentru toate cabinetele stomatologice-în valoare de 350.000 de euro. În ceea ce privește testarea elevilor și profesorilor avem experiență de la celelalte programe de testare pe care le derulăm, și astfel nu ne vom aglomera, programările urmând a fi făcute ținându-se cont de prioritati”, a preciză și directorul ASSMB, Turkes Ablachim.
Acest sit folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Discussion about this post