Gabriela Firea contraatacă și depune plângere penală împotriva lui Nicușor Dan

Primarul Capitalei își acuză contracandidatul de diseminarea de informații false și calomnioase

VP-news – Nicusor-Gabriela – Facebook

Vă invităm să dați share la această știre

Scandalul Parcului Verdi, dezgropat de candidatul Dreptei reunite, se întoarce împotriva avestuia. Consilierul despre care Nicușor Dan spune că ar fi avut beneficii din cumpărarea Parcului Verdi este membru în Guvernul PNL! Și nu mai lucra în Primărie la momentul achiziției parcului, acum 2 ani!
„Am depus plângere penală împotrivă lui Nicușor Dan pentru diseminarea de informații false și calomnioase pe care le-a făcut în legătură cu Parcul Verdi: afirmații pentru care va trebui să răspundă în față justiției!”, a scris pe contul de social media Grabiela Firea.
Potrivit acesteia, așa-zisele dezvăluiri bombă sunt doar minciuni: consilierul despre care Nicușor Dan afirmă că ar fi avut beneficii personale în urmă achiziției Parcului Verdi este în prezent subsecretar de Stat la MDRAP, deci în Guvernul PNL! În plus, la momentul achiziției de către Primăria Municipiului București a terenurilor care compun Parcul Verdi, acesta NU mai lucra Primăria Capitalei!
Prin plângerea formulată se solicita constatarea încălcării dreptului la imagine a Primarului General, daune morale în cuantum de 100.000 Euro, sumă ce va fi destinată unor proiecte sociale și obligarea de a publică scuze publice prin intermediul mijloacelor mass media – presă scrisă și televiziune.
„Acest parc a fost achizitionat la cererea bucurestenilor, au existat nenumarate proteste si cereri adresate de locuitorii cartierului Floreasca care au dorit amenjarea parcului Verdi ca zona de agrement si spatii de joaca!
Achizitia s-a facut în conformitate cu prevederile legii, în deplina transparență cu respectarea principiului cheltuirii eficiente a banului public si cu votul majoritar al consilierilor generali, inclusiv PNL si USR!
Hotararile de Consiliu s-au dovedit temeinice şi legale, acest lucru fiind demonstrat si de faptul ca instanta a respins actiunea prefectului municipiului Bucuresti care atacase una dintre hotarari”, a declarat primarul Capitalei. Valoarea de achiziție pentru cele 7 terenuri a fost de la 49,775 de milioane de euro, sub valoarea de 59 de milioane de euro, rezultata din raportul final de evaluare realizat pentru PMB. De asemenea, suma achitată de Municipalitate reprezintă doar 57% din valoarea estimata și solicitată inițial de proprietari, adica 87,475 milioane euro.
„Trebuie să fie clar pentru toată lumea că proprietari ai terenurilor din Parcul Verdi dăduseră în judecată Primăria Capitalei, în anul 2015, pentru lipsă de folosință a proprietăților, iar instanța a decis că aceștia trebuie despăgubiți, deci Primăria Capitalei trebuia să plătească! Ca urmare, prin achiziția acestor terenuri nu s-a produs un prejudiciu, ci, din contră, s-a rezolvat o situație litigioasă cu costuri mai mici”, a mai precizat Gabriela Firea.